RUSYA FEDERASYONU'NUN VİZE DUYURUSU
08.01.2016 11:13

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunun 21.12.2015 tarih ve 1284 sayılı Odamıza gelen yazısında, Rusya Federasyonu'nun 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulayacağı belirtilmektedir.

1 Ocak itibariyle Rusya Federasyonu'na seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın anılan ülkenin diplomatik veya konsolosluk temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

Rusya Federasyonu'nda geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan vatandaşlarımız ile gemi adamı cüzdanı sahibi olan vatandaşlarımız vizeden muaftırlar.

Söz konusu uygulama resmi pasaport hamili (diplomatik, hususi, hizmet pasaportları) vatandaşlarımızı kapsamamakta olup, bu pasaportlara sahip vatandaşlarımız vize muafiyetinden yararlanmaya devam edeceklerdir.

Vize başvurusu için; www.vhs-turkey.com web adresinden bilgi alabilirsiniz.