Duyuru Arşivi
2. GÜNEY EGE YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI
13.11.2015 09:27

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, GUNDER (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa 2. Güney Ege Yenilenebilir Enerji Konferansı gerçekleştirilecek.

Güney Ege Bölgesi'nde yenilenebilir enerji bilincinin yaygınlaştırılması, bölgenin yenilenebilir enerji potansiyelinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması ve bu konuda yatırımların artmasını amaçlayan konferans, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda 18 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye'de sektöre yön veren, konusunda uzman kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerinin katılacağı konferans saat 09:00'da başlayacak.

Biyogaz, Rüzgar, Jeotermal ve Güneş Enerjisi ana temaları çerçevesinde düzenlenecek konferansta; “Yenilenebilir Enerji Santralleri kurulumu mevzuat süreci, yenilenebilir enerji santralleri örnek uygulamaları, finansman destekleri ve yeni teknolojiler konuları ele alınacak.

Konferansa; EPDK'dan Mustafa Sezgin, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nden Ali Bülent Kapçı, AYDEM'den  Ahmet Bayramoğlu, GUNDER'den  Cumhur Malalan, MTA Ege Bölge Müdürlüğü'nden Ali BAYKUL, Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Derneği'nden Adil Özdemir, Senkron Grup'tan Yusuf Yenice, Sis Enerji A.Ş.'den Barış Demirtaş, TURSEFF'den Seyran Hatipoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ali Keçebaş, BİYOGAZDER'den Altan Denizsel ve “Jeotermal Enerjinin Seracılıkta Kullanılmasının Önündeki Engellerin Tespiti” Projesi Koordinatörü Kamil Özdemir katılım sağlayarak yenilenebilir enerji konusunda konuşmalar gerçekleştirecekler.

Tarih: 18.11.2015

Yer: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonu

Saat: 09:00

2. GÜNEY EGE YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI

TARİH: 18 KASIM 2015

YER: MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ AKM  B SALONU

KONUSU:

Biyogaz, Jeotermal ve Güneş Enerjisi ana temalarını kapsayacak şekilde Güney Ege Yenilenebilir Enerji Konferansının düzenlenmesi

AMACI:

·         Lisanssız elektrik üretimi için son mevzuat çerçevesinde alınması gereken izinler ve süreçler hakkında bilgi verilmesi

·         Güney Ege Bölgesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımların arttırılması

·         Güney Ege Bölgesinin yenilenebilir enerji mevcut uygulamaları ve yatırım potansiyeli hakkında bilgi verilmesi,

·         Yapılacak olan yenilenebilir enerji sistemlerinin optimum fayda sağlanacak şekilde tasarlanması ve kurulması hakkında bilgi verilmesi,

·         Yenilenebilir enerji sistemleri, teknolojileri hakkında ki bilgi eksikliklerinin giderilmesi,

KAPSAMI:

Yenilenebilir Enerji Santralleri kurulumu mevzuat süreci, yenilenebilir enerji santralleri örnek uygulamaları, finansman destekleri ve yeni teknolojiler hakkında yatırımcı ve kuruluşlara bilgi verilmesi

BEKLENEN FAYDA VE ÇIKTILAR:

·         Yenilenebilir enerji konusunda Güney Ege Bölgesinin ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin artması,

·         Güney Ege Bölgesindeki yenilenebilir enerji yatırımlarının artması ve bölgede yenilenebilir enerji bilincinin yaygınlaşması.

İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURUMLAR:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi